סלט אפונה סינית בתחמיץ בלסמי ופרמז'ן
חומרים :
21 ק"ג אפונה סינית
1 סלסה פטריות שמפניון פרוסות
2 י"ח גזר פרוס דק
חופן נבטים
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
לתחמיץ:
41 כוס חומץ בלסמי
מיץ מתפוז אחד
43 כוס שמן זית
2 שיני שום
1 כף דבש
אופן הכנה
תחילה חולטים את האפונה הסינית במים רותחים למשך 1-2 דקות ומוציאים למי קרח .
להכנת התחמיץ - מעבירים את כל החומרים למעבד מזון מלבד השמן זית וטוחנים מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי ותוך כדי פעולת המעבד עד לקבלת מרקם סמיך .
מערבבים בקערה את האפונה הסינית עם שאר המרכיבים מתבלים בתחמיץ הבלסמי ומפזרים גבינת פרמז'ן מעל .
חומרים :
21 ק"ג אפונה סינית
1 סלסה פטריות שמפניון פרוסות
2 י"ח גזר פרוס דק
חופן נבטים
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
לתחמיץ:
41 כוס חומץ בלסמי
מיץ מתפוז אחד
43 כוס שמן זית
2 שיני שום
1 כף דבש
אופן הכנה
תחילה חולטים את האפונה הסינית במים רותחים למשך 1-2 דקות ומוציאים למי קרח .
להכנת התחמיץ - מעבירים את כל החומרים למעבד מזון מלבד השמן זית וטוחנים מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי ותוך כדי פעולת המעבד עד לקבלת מרקם סמיך .
מערבבים בקערה את האפונה הסינית עם שאר המרכיבים מתבלים בתחמיץ הבלסמי ומפזרים גבינת פרמז'ן מעל .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.